Депутата з Новоукраїнки, який морив голодом свого сина, відпустили з СІЗО додому

Перегляди: 4396

Депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка, якого підозрюють у незавершеному замаху на вбивство власного сина, звільнили з-під варти в залі суду.

Про це CBN поінформували в прес-службі Кропивницького апеляційного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До обвинуваченого застосували цілодобовий домашній арешт на два місяці та зобов’язали носити електронний браслет. Олександра Мольченка звільнили з-під варти в залі суду.

Чоловіка та дружину обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15, пунктами 2, 4, 12 частини 2 статті 115 КК України, а саме у вчиненні незакінченого замаху на вбивство власної дитини.

Обвинувачений та його захисник наполягали на запобіжному заході, який не пов’язаний з триманням під вартою, вказуючи на стан здоров’я Мольченка, на відсутність доведених ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Колегія суддів апеляційну скаргу обвинуваченого задовольнила частково.

Олександр Мольченко перебуватиме під домашнім арештом до 16:00 25 листопада 2019 року й не може цілодобово залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

Як з’ясувалося згодом, Олександр Мольченко – депутат Новоукраїнської райради.

Мольченків звинувачують у замаху на вбивство малолітнього сина з особливою жорстокістю. Санкція статті – позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Слідство стверджує: глава сім’ї підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

Подружжя позбавили батьківських прав.