Депутат Мольченко, який морив голодом свого сина каже, що його судять злочинці

Перегляди: 5722

Депутат Новоукраїнської райради Олександр Мольченко, якого підозрюють у незавершеному замаху на вбивство власного сина вважає, що його судить приватна організація.

Про це він заявив у коментарі кореспонденту CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підозрюваний стверджує — відповідно Конституції України, судові засідання мають право проводити лише суди, засновані на підставі закону.

«Закону про утворення суду немає. Є закон про «Судоустрій та статус суддів», який регламентує діяльніс ть суду, але не утворення його. Тобто, закону про утворення судів в Україні взагалі немає. Це свідчить про те, що нас сьогодні судять приватні організації, де знаходяться люди, які позиціонують себе суддями і виносять рішення від імені України. Власне, вони не мають права цього робити», стверджує Олександр Мольченко.

Рішення щодо свого сина він начебто не може оскаржити через те, що апеляційний суд вимагає вз нього сплати коштів у вигляді судового збору, що, на його думку, не відповідає Конституції України.

Напевне, Майданніков (Олексій Майданніков, суддя Ленінського районного суду, ред.) сподівається, що я не з’явлюсь на так зване судове засідання. А я буду обов’язково, бо це стосується мене, моєї родини, дітей, моєї держави. І здійснення злочинцями правосуддя в цій державі я не дозволю нікому. Я не дозволю таким злочинця знущатися над Конституцією і громадянами України», каже Олександр Мольченко.

Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 9 червня 2020 року об 11-00.

Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

Як з’ясувалося згодом, Олександр Мольченко – депутат Новоукраїнської райради.

Мольченків звинувачують у замаху на вбивство малолітнього сина з особливою жорстокістю. Санкція статті – позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Слідство стверджує: глава сім’ї підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

Подружжя позбавили батьківських прав.