Верховний суд розгляне законність призначення конкурсу на посаду директора театру Кропивницького

Перегляди: 1238
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду виніс ухвалу про відкриття провадження стосовно справи про розпорядження голови Кіровоградської обласної ради Юрія Дрозда щодо проведення конкурсу на посаду директора-художнього керівника театру імені Кропивницького.

Про це CBN повідомив директор-художній керівник театру імені Кропивницького В'ячеслав Вандрашек, якого звільнили торік та призначили конкурс на його посаду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як раніше повідомлялося, 16 жовтня 2023 року Кіровоградський окружний адміністративний суд визнав протиправним розпорядження голови Кіровоградської обласної ради про оголошення конкурсу на посаду директора Театру корифеїв.

Проте Кіровоградська обласна рада не погодилася з таким рішенням суду першої інстанції та подала апеляційну скаргу. В результаті чого Третій апеляційний суд в місті Дніпро постановив скасувати рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду та відмовив у задоволенні позовних вимог В'ячеслава Вандрашека. Після чого він звернувся до Касаційного суду:

«Я звернувся у Касаційний суд і він буде розглядати правомірність рішення апеляційного суду. Плюс паралельно представник ВР України по правах людини відкрив теж провадження про захист моїх прав і свобод і він веде своє окреме розслідування».

Окрім того, 29 квітня 2024 року Ленінський суд у Кропивницькому виніс рішення поновити на посаді директора-художнього керівника театру Кропивницького Вʼячеслава Вандрашека. 30 квітня директор театру прийшов на своє робоче місце, але в кабінет його так і не допустили.

Як повідомляло CBN, у зв'язку з невиконанням рішення суду щодо поновлення В'ячеслава Вандрашека на посаді директора Театру корифеїв, виконавча служба відкрила відповідне провадження.

Щодо цієї справи Вандрашек розповів, що наразі виконавча служба відділу примусових виконань наклала на Кіровоградську обласну раду штраф у п'ять тисяч сто гривень через невиконання рішення суду.