На Кіровоградщині депутата, в якого син ледь не помер від голоду, можуть посадити на 5 років

Перегляди: 2938

Депутату Новоукраїнської райради Олександру Мольченку та його дружині Наталі оголосили про підозру за статтею 166 Кримінального кодексу (злісне невиконання батьківських обов’язків).

Це зробив слідчий поліції сьогодні, 5 вересня, під час перерви у засіданні Новоукраїнського районного суду, на якому розглядається питання про позбавлення Мольченків батьківських прав, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після завершення попереднього судового засідання подружжя Мольченків чекають на допит в поліції. Якщо їхню провину за статтею 166 доведуть, у подружжя відберуть батьківські права не лише на чотирирічного Владислава, а й на трьох доньок.

Санкція статті, крім того, передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятувати чотирирічного сина.

Батьки хлопчика спочатку не пускали представників служби у справах дітей до будинку. Зайти вдалося аж після звернення до поліції та одержання санкції суду.

Згодом з’ясувалося, що батько хлопчика – депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко. У виснаженні хлопчика він звинуватив медиків – вони нібито проводили над малюком якісь експерименти.

У своєму відеозверненні до ЗМІ депутат наголосив, що шукатиме виходи на національні телеканали. Водночас участі у «Говорить Україна» він не взяв, заявивши, що йому погрожують убивством.

Чотирирічного Владика забрали до дитячої обласної лікарні. Виконком Новоукраїнської міськради вирішив вилучити хлопчика з родини.